سبد خرید
0

سبد خرید شما خالی است.

حساب کاربری

خالص سازی آب

زمان مطالعه6 دقیقه

خالص سازی آب
تاریخ انتشار : 20 آبان 1391تعداد بازدید : 14نویسنده : دسته بندی : آب
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

زندگی در شرایط سخت ، زندگي در شرايط سخت ، مهارت زنده ماندن در طبیعت ، سازگاری با طبیعت ، سازگاري با طبيعت ،هنر زنده ماندن در شرایط سخت ، زنده ماندن در طبیعت ، بقا در طبیعت ، مهارت های زنده ماندن در شرایط سخت ، مهارت هاي زنده ماندن در شرايط سخت ، تله ، تله گذاری ، تله گذاري ، جهت یابی ، جهت يابي ، آتش ، آب ، چاقو

پس از اینکه آب پیدا کردید موضوع قابل اهمیت دیگری باقی می ماند و آن اینکه آیا این آب خالص و قابل شرب است یا خیر؟ و اگر قابل شرب نیست به چه طریق می توانیم آن را قابل شرب نماییم؟

در زمان های بسیار دور می توانستیم هرگونه آب جاری زلال را قابل شرب بدانیم و از آن استفاده نماییم اما امروزه با پیشرفت شهرها و تکنولوژی باید هر آبی را ناخالص بدانیم تا زمانی که عکس آن ثابت شود .

آلودگی های بسیاری همچون هپاتیت ، انگل ژیگاردیا ، آلودگی های باکتریایی و شیمیایی و بسیاری از ناخالصی های دیگر بیشتر آب ها، چه جاری و حتی زیر زمینی را تهدید می کند. در نتیجه در استفاده از آب ها بسیار محتاطانه عمل نمایید.

آلاینده ها:

در دنیای امروزی باید در نظر داشت که یکسری پیچیدگی ها به آلودگی های آب ها اضافه شده اند مانند مواد شیمیایی دست ساز انسان ، فعالیت های معادن ، کارخانجات و غیره که این ها هر کدام آلاینده هایی نظیر فلزات سنگین ، ارسنیک ، جیوه ، سیانور و غیره را وارد آب ها می کنند. در این جا چند قانون کلی را باید در نظر داشته باشیم:

– آب های نزدیک شهر ها و جاده ها را نیاشامید.

دود اتومبیل ها و فعالیت کارخانجات همگی به هوا نمی روند و بخشی از آن روی زمین و آب ها می نشیند که این خود باعث سمی شدن آب ها می گردد.

– از نوشیدن آب های نزدیک به کارخانه ها و معادن خود داری کنید.

– آبهای عبوری از زمین های کشاورزی می توانند حاوی سموم و انواع کودها باشند ، از آشامیدن اینگونه آب ها اجتناب کنید.

بطور کلی آلاینده ها به سه بخش زیر تقسیم می گردند:

1- باکتری ها و عوامل مشابه.

2- گل و لای و لجن و ذرات معلق.

3- آلاینده های امروزی مانند شیمیایی ، فلزات سنگین و ….

تشخیص خلوص آب:

چندین قانون عمومی و کلی جهت تشخیص خلوص آب ها از یکدیگر وجود دارد ، لطفا آن ها را به ذهن بسپارید و به یاد داشته باشید که این موارد بسیار کلی و جامع می باشند و در هر شرایطی می بایست روش ها و بررسی های خاص آن شرایط را در نظر گرفت. و این موارد صرفنظر از آلاینده ها مطرح می گردد.

1- آب جاری، خالص تر و بهتر از آب راکد می باشد.

2- آبی که از دل زمین و چشمه ها بیرون می آید از آب های جاری خالص تر و قابل اطمینان تر می باشد.

3- همیشه به دنبال آب های شفاف و زلال بگردید.

4- از آب های خزه دار و جلبک دار اجتناب کنید.

از آب های رنگ دار و بو دار نظیر مرداب ها و لجن زار ها اجتناب کنید.

روش های کلی خالص سازی آب :

1- جوشاندن:

جوشاندن یکی از مطمئن ترین روش ها برای از بین بردن باکتری ها و میکروب ها می باشد . در زمینه مقدار زمان جوشاندن نظر ها بسیار متفاوت می باشد اما در نظر داشته باشید که حداقل 5 دقیقه آب جوشیده شود و در صورت امکان حتما بگذارید به میزان 20 دقیقه آب بجوشد.

در شرایط بقا ممکن است که ظرفی که بتوان بر روی آتش گذاشت و آب را جوشاند در اختیار نداشته باشید ، در این صورت می توانید از تعدادی سنگ برای اینکار استفاده کنید. به این صورت که تعدادی سنگ را در داخل آتش بگذارید تا برافروخته و بسیار داغ شود و سپس به ترتیب آنها را در داخل ظرف حمل آب قرار دهید. وقتی سنگ را داخل آب می اندازید بلافاصله حرارت آب بالا می رود و شما باید آماده باشید تا سنگ را در بیاورید و بلافاصله سنگ بعدی را در آب بیاندازید تا بجوش آید و در نظر داشته باشید که 20 دقیقه بجوشد.

2- فیلتر کردن:

انواع مختلفی از فیلتر های تجاری در بازار موجود می باشد که در همین سایت به معرفی و فروش برخی از آنها خواهیم پرداخت اما در شرایطی که اینگونه فیلتر ها در دسترس قرار ندارند و در شرایط اضطراری فیلترهای متفاوتی را می توانیم در طبیعت بسازیم.

یکی از این فیلتر ها به روش زیر ساخته می شود:

– پوست درخت را بکنید و به صورت مخروطی در آورید.

– این مخروط را با لایه های مختلفی همچون شن ، ذغال و علف پر کنید.

– شن و علف ذرات معلق را گرفته و ذغال به جذب باکتری ها و میکروب ها کمک می کند.بطور کلی فیلتر های بزرگتر با لایه های بیشتر مناسب ترند.

زندگی در شرایط سخت ، زندگي در شرايط سخت ، مهارت زنده ماندن در طبیعت ، سازگاری با طبیعت ، سازگاري با طبيعت ،هنر زنده ماندن در شرایط سخت ، زنده ماندن در طبیعت ، بقا در طبیعت ، مهارت های زنده ماندن در شرایط سخت ، مهارت هاي زنده ماندن در شرايط سخت ، تله ، تله گذاری ، تله گذاري ، جهت یابی ، جهت يابي ، آتش ، آب ، چاقو

– در انتهای این مخروط سوراخ کوچکی تعبیه کنید و پشت آن را تعدادی سنگ کوچک قرار دهید تا از بیرون ریخته شدن لایه های مختلف جلو گیری نماید.

در نظر داشته باشید که در بسیاری از موارد بهتر است که آب چندین بار از این فیلتر عبور نماید !

3- استفاده از زمین برای فیلتر کردن آب:

این همان روش چاه است برای بدست آوردن آب.

– یک حفره حدود 80 تا 120 سانتی متری از یک منبع آب مانند رودخانه حفر کنید .

– صبر کنید تا چاله پر از آب گردد. آب موجود در این حفره پس از ته نشین شدن ذرات معلق می تواند آبی خالص باشد اما در این روش هیچگونه تضمینی برای قابل شرب بودن آن نمی باشد.

4- تقطیر آب توسط دستگاه تقطیر خورشیدی:

یک روش بسیار عالی برای خالص سازی آب می باشد که در صورتی که نور خورشید و ابزار مورد نیاز این روش را در اختیار داشته باشید می توانید آب آلوده در دسترس خود را قابل شرب نمایید.

در این روش شما باید آب آلوده را در چاله بریزید و دستگاه را راه اندازی کنید و منتظر بمانید تا آب آلوده تقطیر شده و آب خالص درون ظرف جمع آوری شود .

برای نتیجه گیری بهتر شما می توانید یک ظرف و یا چند ظرف محتوی آب آلوده را دور تا دور ظرفی که آب تقطیر شده در آن جمع می شود قرار دهید و در صورتی که چنین ظروفی در اختیارتان نمی باشد می توانید آب آلوده را با پارچه جمع آوری کرده و یا روی پارچه بریزید و سپس آن پارچه خیس را دور ظرف وسط دستگاه قرار دهید تا آب داخل پارچه تقطیر شده و به درون ظرف بریزد.

هشدار: توجه داشته باشید که هیچ کدام از این روش ها برای خالص کردن آب آلوده به مواد شیمیایی مناسب نیستند و تمامی این روش ها در شرایط اضطرای مفید می باشند به شرطی که مطمئن باشید آب تهیه شده ، به مواد شیمیایی آلوده نمی باشد که البته در دل طبیعتی بکر و بسیار دور از تمدن و شهرها و کارخانجات می توان مطمئن بود که آب پیدا شده حداقل به مواد شیمیایی آلوده نمی باشد.

هرگز از مخزن مشترک برای آب خالص و آب آلوده استفاده نکنید به این معنی که مثلا ظرفی که آبی آلوده را حمل کردید ، پس از تصفیه ، برای حمل و ذخیره آب خالص شده استفاده ننماید. و حتما ظروف حمل و نگهداری این دو آب متفاوت باشند.

شاد باشید.

نویسنده: علیرضا کیایی